Днес ще стане ясно ще останат ли за постоянно в

...
Днес ще стане ясно ще останат ли за постоянно в
Коментари Харесай

Днес става ясно ще останат ли за постоянно в ареста обвиняемите по аферата Младост

Днес ще стане ясно ще останат ли за непрекъснато в ареста тримата обвинени по корупционната спекулация в столичния квартал „ Младост ", съобщи БНР.

Вчера юристите на кметицата на региона Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и някогашния кмет на „ Младост “ Петко Дюлгеров бяха в Националното разследване, с цел да се срещнат с прецизираните обвинявания на клиентите си.

Новото по случая са конкретизирани дати и места на срещите, на който, съгласно прокуратурата, е било договаряно предаването на поискания от Иванчева с посредничеството на Дюлгеров рушвет от строителния бизнесмен Александър Ваклин. Защитниците, които бяха привиквани по неотложност, се оплакаха, че призоваването им е станало в нарушаване на процедурата и отхвърлиха да подпишат протоколите за предявяване на новите - съгласно тях, а и съгласно прокуратурата - просто прецизирани обвинявания.

Съдът ще би трябвало да реши по какъв начин да употребява в решението си през днешния ден модифицираните обвинявания, което вещае дълго и нервно съвещание. Такова беше и това - по първоинстанционното задържане, по време на което стана ясно, че прокуратурата гради тезата си за пожелан и даден рушвет върху показанията на изнудвания Александър Ваклин, брачната половинка му и служителка в неговата компания, сегашни и някогашни представители на община „ Младост “, с които Десислава Иванчева е имала обтегнати връзки, и на основните пояснения на арестувания Петко Дюлгеров, разказал пред следовател и длъжностен бранител, по какъв начин е вървяла връзка към поискания рушвет от половин милион евро и предаването на белязаните 70 000 евро, от които е получил и комисионна.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР