Днес ще стане ясна и втората полуфинална двойка на Мондиала

...
Днес ще стане ясна и втората полуфинална двойка на Мондиала
Коментари Харесай

Днес става ясен и вторият полуфинал на Световното първенство

Днес ще стане ясна и втората полуфинална двойка на Мондиала в Русия. Швеция и Англия ще бъдат съперници в Самара от 17:00 ч., а домакините на шампионата в последния четвъртфинал ще спорят с Хърватия от 21:00 в Сочи.

Англия и Швеция са наясно какъв брой значим е този дуел и ще бъдат пределно стимулирани. Независимо от това кой ще продължи напред, ще се трансформира в огромно събитие, защото и двата тима от дълго време не са достигали до полуфиналите на Световно състезание.

На Швеция това й се удаде в Съединени американски щати през 1994 година, когато стана трета след победа над България в мача за бронза. Англия пък игра на полуфиналите на Мондиала в Италия през 1990 година и финишира на четвърто място.

В 1/8 финалите Швеция надигра Швейцария минимално с 1:0 с помощта на рикошет след удар на Емил Форсберг. " Трите лъва " пък съумяха да се оправят с тежък психически удар, откакто Колумбия изравни резултата в добавеното време и в последна сметка се постановиха над южноамериканците след дузпи с 4:3.

Двата тима са се срещали много постоянно - 23 пъти и имат по 7 победи, а равенствата са 9. Първият мач се е играл през 1923 година в Стокхолм и е приключил с победа над островитяните с 4:2. Последният дуел датира от края на 2012 година, когато скандинавците победиха с 4:2, а Златан Ибрахимович вкара гол, за който получи наградата на ФИФА на името на Ференц Пушкаш.

Хари Кейн вкара шест гола дотук за островитяните и повтори върха на Марадона за най-вече точни удари на капитан на един тим на Мондиал. 24-годишният нападател на " шпорите " също по този начин повтори националният връх за попадения на едно Световно състезание, подложен от Гари Линекер през 1986 година в Мексико.

Шведският вратар Робин Олсен в това време три пъти на това състезание не позволи гол и в този момент ще се опита да стане първият пазач на страната си, който опазва вратата си " суха " в четири срещи.

Вероятни сформира:

Швеция: Робин Олсен; Емил Крафт, Виктор Линдельоф, Андреас Гранквист, Лудвиг Аугустинсон; Виктор Клаесон, Себастиан Ларсон, Албин Екдал, Емил Форсберг; Маркус Берг, Ола Тойвонен

Англия: Джордан Пикфорд; Кайл Уокър, Джон Стоунс, Хари Магуайър; Киърън Трипиър, Деле Али, Джордан Хендерсън, Джеси Лингард, Ашли Йънг; Рахийм Стърлинг, Хари Кейн.

----------------------------------

Стадион " Фищ " в Сочи ще посрещне за последно мач от актуалното Световно състезание. Последни на стадиона, на който се организираха един от най-напрегнатите и забавни мачове, ще играят домакините и Хърватия.

И двата отбора стигнаха мъчно до 1/4 финалите. " Сборная " съвсем цялостен мач се отбраняваше против отбора на Испания, който имаше впечатляващо превъзходство във владеенето на топката и териториално, само че руснаците устояха на натиска и след това отстраниха Ла Фурия след дузпи. Подобна развръзка имаше и в мача сред Хърватия и Дания - тимовете си означиха по един гол в първите пет минути, а след това за два часа не съумяха да излъчат победител. Отборът на Златко Далич откри място измежду най-хубавите осем след удари от бялата точка.

Настроението в Русия растеше след всяка една победа на националния тим, а триумфът против Испания хвърли във екстаз цялата нация. Тази победа към този момент е в историята и тимът се концентрира напълно в мача с " шахматистите ". Те пък се надяват на повтаряне на триумфа от 1998 година, когато стигнаха до полуфиналите. В груповия стадий хърватите демонстрираха доста забавен футбол и надиграха Нигерия, Аржентина и Исландия, само че по-късно еуфорията на ентусиастите бе охладена от не толкоз изразителна и много пасивна игра против Дания. Хърватия за пети път взе участие на Мондиал и за трети път ще играе с хазаин на шампионата. Предишните мачове приключиха несполучливо за тях - през 1998 изгубиха от Франция (1:2), а през 2014 година в мача на откриването против Бразилия поведоха в резултата, само че изгубиха срещата (1:3).

Вероятни сформира:

Русия: Игор Акинфеев; Марио Фернандес, Иля Кутепов, Сергей Игнашевич, Фьодор Кудряшов; Роман Зобнин, Далер Кузяев; Александър Самедов, Александър Головин, Денис Черишев; Артьом Дзюба

Хърватия: Даниел Субашич; Шиме Върсалко, Деян Ловрен, Домагой Вида, Иван Стринич; Иван Ракитич, Марсело Брозович, Анте Ребич, Лука Модрич, Иван Перишич; Марио Манджукич. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР