Днес ще си говорим за една новина, която е доста

...
Днес ще си говорим за една новина, която е доста
Коментари Харесай

Защо самотата е по-опасна от 15 изпушени цигари на ден

Днес ще си приказваме за една вест, която е много депресираща и за жалост не чак толкоз изненадваща. Ново изследване, извършено сред 20 хиляди американци, разкрива, че младежите се усещат все по-самотни спрямо по-възрастните. Хората на възраст сред 18 и 22 години се оказват най-самотните, като цели 48% от тях са съобщи, че имат потребност от компания. За съпоставяне - хората над 70-годишна възраст, които са споделили, че са самотни, са към 39%.

Още по-плашещото е, че се оказва, че самотата има същия резултат върху здравето ни като пушенето по 15 цигари дневно и е по-опасна от затлъстяването.
 Последвай лисицата! Edna предлага Последвай лисицата!
Става ясно, че обществените мрежи също повлияват много на възприятието ни за самотност и тези младежи, които са доста дейни в обществените мрежи, се усещат също толкоз самотни и като тези, които съвсем не ги употребяват.

"Смисленото другарство е това, което кара хората да се усещат добре, а писането на известия и лайкването на фотоси не се окачествява като "пълноценно другарство ".

Повече от половината младежи са показали, че се усещат самотни постоянно, до момента в който 90% от хората над 70 години са показали, че имат задоволително обществени контакти.

Самотата е по-вредна от пушенето, тъй като ни кара да се усещаме уплашени, а това води до по-лоши здравословно положения - както душевен, по този начин и физически.

 жена тъжна горест Thinkstock

Специалистите предлагат по какъв начин да се измъкнем от спиралата на самотата, в случай че се почувстваме хванати в нея - отдайте се на първокласен сън, прекарайте повече време със фамилията, спортувайте и не работете прекалено много непрекъснато. Да, елементарно е да се каже на думи, само че в действителност е комплицирано, тъй като всички тези действия изискват да оставим телефоните си и да не гледаме непрекъснато във всички тези обществени мрежи, които ни вършат депресирани самотни.

Защото баба ти най-вероятно не може да изпраща известия във Viber, само че сигурно не е и уплашена до гибел и не ѝ липсва човешка връзка.

 банери нови Edna

 банери нови Edna
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР