Днес ще се проведе търг за продажба на отнети в

...
Днес ще се проведе търг за продажба на отнети в
Коментари Харесай

Във Варна се провежда търг на автомобили, отнети от нарушители на пътя

Днес ще се организира търг за продажба на отнети в интерес на страната коли, ръководени от дрогирани и пияни водачи, това оповестиха за Радио Варна от Националната организация по приходите /НАП/. До края на март са планувани още четири търга.

Търговете са с скрито наддаване и се организират по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Подават се писмени оферти в запечатани пликове, като при отварянето на предложенията имат право да участват всички наддавачи. Обявите за търговете се разгласяват на интернет страницата на приходната организация две седмици преди провеждането им.

Ако колите не бъдат продадени на първия търг, се афишират на още един търг. Ако и в този случай не бъдат продадени, се афишира трети търг. За колите, които не се продадат на трети търг, се прави нова оценка и се организира нова процедура от три търга с понижаване на цената. Няма ограничаване в броя на тръжните процедури, които могат да бъдат извършени, изясняват от Национална агенция за приходите.

От края на предходната година до през днешния ден от Търговско дружество на Национална агенция за приходите Варна са осъществени осем автомобила – пет са предоставени на бюджетни организации, за две е осъществена продажба посредством търг на стойност 12 700 лв., а една от колите е купена от съсобственика й. 

Повечето коли, отнети от пияни или дрогирани водачи, са с дата на първа регистрация сред 1993 и 2004 година. 

От продадените към този момент в Търговско дружество на Национална агенция за приходите Варна коли най-високата достигната цена на търг е 6 577 лв. при първична тръжна цена от 5776 лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР