Днес ще се проведе среща между американския президент Доналд Тръмп

...
Днес ще се проведе среща между американския президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Тръмп и Ердоган обсъждат двустранните отношения и ситуацията в Сирия

Днес ще се организира среща сред американския президент Доналд Тръмп и турския му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган във Вашингтон.

Двамата ще разискват двустранните връзки и обстановката в Сирия.

Преди да отпътува за Съединените щати турският президент съобщи пред кореспонденти, че един от основните въпроси ще бъде настояването за екстрадиция на живеещия в Пенсилвания просветител Фетхуллах Гюлен.

Турските управляващи го упрекват, че той стои зад опита за прелом от 15 юли 2016 година

Анкара ще даде на Съединени американски щати документи, с цел да се опита да ги убеди, че среща на американски представители със сирийския кюрдски пълководец Мазлум Кобани би била „ неточност “.

Според Реджеп Тайип Ердоган „ не е допустимо да се каже “, че „ терористите “ са се изтеглили от плануваната зона за сигурност в Северна Сирия. Той добави, че ще напомни на американския президент, че Вашингтон не е извършил постигнатото съглашение по въпроса.

Малко преди визитата американският Конгрес одобри с голямо болшинство документ, признаващ всеобщите убийства на арменци в Османската империя през 1915 година за геноцид.

Американски политици упорстват на Турция да бъдат наложени наказания поради закупуването на съветските ракетни комплекси С-400, води се и следствие против турската държавна „ Халкбанк “, която е застрашена от санкция поради нарушение на американските наказания против Иран.

Смята се, че финансовата институция е съдействала за трансфер на към 20 милиарда $ към Иран.

Последната аудиенция на Ердоган във Вашингтон за среща с американския президент беше през май 2017 година Посещението беше белязано от конфликти сред протестиращи и защитата на турския президент.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР