Днес ще се проведе протест с искане да бъде отстранен

...
Днес ще се проведе протест с искане да бъде отстранен
Коментари Харесай

Майката на Даная излиза на протест пред УМБАЛСМ „Пирогов“

Днес ще се организира митинг с искане да бъде отхвърлен шефът на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване и незабавна медицина /УМБАЛСМ/ „ Пирогов “. Демонстрацията ще бъде пред постройката на лечебното заведение и е проведена от – майката на умрялата 15-годишна Даная , която упорства за справедлива инспекция на обстоятелствата към гибелта на детето й , в изискванията на отхвърлен от поста шеф , предава „ БНР “.

Протестът е плануван дни, откакто станаха ясни резултатите от поисканата от Стоянова инспекция , осъществена от Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ /ИАМН/. Според заключението тийнейджърката е умряла вследствие на главното си заболяване – проблем с кръвосъсирването , който майката е неглижирала във времето. Стоянова твърди, че тези и други изказвания, подадени като информация от УМБАЛСМ „ Пирогов “ към проверяващите, са погрешни .

От ИАМН назначиха втора инспекция , а от най-голямата незабавна болница у нас разпространиха отворено писмо , че са създали всичко, с цел да спасят детето, със своевременни съвещания от голям брой експерти. На това Ани Стоянова отговори, че по-голямата част от изброените в одита медици не са участвали и не са преглеждали физически Даная . След това опечаленият родител се срещна с министъра на опазването на здравето , който се ангажира да назначи трета инспекция. Майката прикани шефа на „ Пирогов “ да си даде оставката, до момента в който не приключат инспекциите.

Същевременно началниците на клиниките заплашват с групова оставка , в случай че не спре натискът върху здравното заведение поради случая. Те упорстват за оставката на здравния министър и остро се възпротивиха против работата под напън през медиите и обществените мрежи, както и против административен тормоз.

Днешният митинг е разгласен и за осветляване на дефицитите в ръководството на болничното заведение и „ срещу престъпните чадъри “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР