Днес ще се проведе национален тест на Системата BG-Alert, предупреди

...
Днес ще се проведе национален тест на Системата BG-Alert, предупреди
Коментари Харесай

Тестват системите за ранно предупреждение и BG-Alert

Днес ще се организира народен тест на Системата BG-Alert, предизвести Министерство на вътрешните работи.

В продължение на половин час – от 13 до 13.30 часа, ще бъде направена инспекция на техническото положение на системата. До мобилните телефони в цялата страна ще бъде публикувано специфичното известие.

Чрез Системата BG-Alert ще бъде публикувано известие до крайни мобилни устройства на жителите на територията на цялата страна.

Съобщението съдържа текст на български и британски език. Получаването на известието на мобилното устройство се чака да бъде еднократно, като може да бъде съпроводено от характерен тон и/или осцилация, според от персоналните потребителски настройки.

Тестовите известия от BG-Alert подлежат на ръководство и могат да бъдат активирани/деактивирани от потребителите, припомнят от Министерство на вътрешните работи. Подробна информация за конфигурация на Вашето устройство може да намерите тук.

Националният тест бе отсрочен на 1 октовмри, защото това съответства с началото на военната интервенция на израелската войска в Ливан. Тогава бе преценено, че би трябвало да се избегне в допълнение напрежение измежду жителите поради обстановката в Близкия Изток.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР