Днес ще се проведе извънредно заседание на Съвета за сигурност

...
Днес ще се проведе извънредно заседание на Съвета за сигурност
Коментари Харесай

Извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН за Сирия

Днес ще се организира изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. То е поискано от Русия, с цел да бъде разисквана опасността от възможни въздушни удари на Съединени американски щати и съдружниците им против Сирия.

 © Българска телеграфна агенция
Американски медии към този момент оповестяват за евентуални обекти в Сирия, по които могат да бъдат нанесени удари. Според източник на телевизия Си Ен Би Си задачите са общо осем.

Американският президент Доналд Тръмп разиска със съветниците си по националната сигурност въпроса за Сирия, само че на срещата не е взето дефинитивно решение какви дейности ще бъдат подхванати.

Продължават интензивните диалози по въпроса. Доналд Тръмп и английският министър-председател Тереза Мей са единомислещи, че е належащо да се приготви интернационален отговор, с който да бъде спряна използването на химически оръжия в Сирия.

По-рано френският президент Еманюел Макрон съобщи, че страната му може да предприеме въздушни удари поради доказателства за потреблението на химическо оръжие.

Русия още веднъж прикани Съединени американски щати и съдружниците им да се въздържат от военни дейности.
 Доналд Тръмп и Тереза Мей: Употребата на химически оръжия в Сирия би трябвало да спре Доналд Тръмп и Тереза Мей: Употребата на химически оръжия в Сирия би трябвало да спре
Продължават интензивните диалози по въпроса за Сирия. Снощи телефонен диалог организираха президентът Доналд Тръмп и английският министър председател Тереза Мей....
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР