Днес ще се направи изпитване на товароносимостта на платното към

...
Днес ще се направи изпитване на товароносимостта на платното към
Коментари Харесай

АПИ: Готови сме до края на деня да пуснем едното платно на АМ "Струма"

" Днес ще се направи изпитване на товароносимостта на платното към София. Предварителните резултати от пробите са доста обнадеждаващи. Имаме подготвеност до края на деня да пуснем платното за придвижване в посока София ". Това заяви България " инж. Георги Терзийски, ръководител на Управителния съвет на АПИ, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

В момента той прави инспекция на място, с цел да откри до каква степен е стигнало почистването на отпадъците след пожара отпреди няколко седмици. Инж. Терзийски не се ангажира с прогноза по кое време тъкмо те ще бъдат отстранени, само че заяви, че има наставление към пътната организация от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник. До 2 септември АПИ би трябвало да почисти теренът, за който дава отговор - 2,5 метра пространството под автомагистралата. " Община Дупница ни е сезирала през 2018 година. При следваща инспекция не са открити боклуци. От Регионална инспекция за опазване на околната среда са ни алармирали на 20 август с наставление до 2 септември да се почисти ", разяснява шефът на Агенция " Пътна инфраструктура`.

" От през вчерашния ден сме поискали контролните органи – Регионална инспекция за опазване на околната среда и Община Дупница да ни укажат къде да депонираме. АПИ не се вайка пред медии и в студия, тя работи. Проблемът ще се реши когато цялото нещо бъде уредено законово ", съобщи още той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР