"Днес ще се направи изпитване на товароносимостта на платното към

...
"Днес ще се направи изпитване на товароносимостта на платното към
Коментари Харесай

АПИ: Имаме готовност до края на деня да пуснем платното в посока София на АМ Струма

"Днес ще се направи изпитване на товароносимостта на платното към София. Предварителните резултати от пробите са доста обнадеждаващи. Имаме подготвеност до края на деня да пуснем платното за придвижване в посока София ". Това заяви в предаването "Здравей, България " инж. Георги Терзийски, ръководител на Управителния съвет на АПИ.
В момента той прави инспекция на място, с цел да откри до каква степен е стигнало почистването на отпадъците след пожара отпреди няколко седмици. Инж. Терзийски не се ангажира с прогноза по кое време тъкмо те ще бъдат отстранени, само че заяви, че има наставление към пътната организация от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник. До 2 септември АПИ би трябвало да почисти теренът, за който дава отговор - 2,5 метра пространството под автомагистралата.
"Община Дупница ни е сезирала през 2018 година. При следваща инспекция не са открити боклуци. От Регионална инспекция за опазване на околната среда са ни алармирали на 20 август с наставление до 2 септември да се почисти ", разяснява шефът на Агенция "Пътна инфраструктура'.
"От през вчерашния ден сме поискали контролните органи – Регионална инспекция за опазване на околната среда и Община Дупница да ни укажат къде да депонираме. АПИ не се вайка пред медии и в студия, тя работи. Проблемът ще се реши когато цялото нещо бъде уредено законово ", съобщи още той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР