Днес ще се изиграят първите полуфинали от турнира Лига Европа.

...
Днес ще се изиграят първите полуфинали от турнира Лига Европа.
Коментари Харесай

Ювентус – Севиля е големият сблъсък от полуфиналите на Лига Европа

Днес ще се изиграят първите полуфинали от шампионата Лига Европа. И двата мача са от 22:00 часа българско време. Големият конфликт е сред Ювентус и Севиля. В другия полуфинал противници са Рома и Байер Леверкузен.


Последователно Ювентус съумя да се оправи с Нант, Фрайбург и Спортинг Лисабон, като французи и немци на процедура бяха отстранени с повече европейски опит и самочувствие.

Със слабата есен в Ла Лига надали някой е очаквал, че Севиля ще прогресира толкоз надалеч в Лига Европа. Първите два елиминационни кръга бяха преодолени по подобен метод. На личен терен победи бяха записани над ПСВ и Фенербахче, а двете визити на тези тимове бяха изгубени, само че с по-малък резултат. Големият миг за андалусийци обаче пристигна против Манчестър Юнайтед. Късметът оказа помощ на испанския отбор да се добере до 2:2 на „ Олд Трафорд “, само че подобен не бе нужен при тотална доминация и типичен триумф с 3:0 вкъщи.

Носителят на трофея от Лига на конференциите Рома е на крачка от край за втора поредна година, само че в по-престижен европейски шампионат.

Днешният дуел не заварва Рома в добра краткотрайна форма. Липсва победа от четири мача в Серия А, като точки бяха изгубени от директни съперници в борбата за топ 4 – Аталанта, Милан и Интер, като „ вълците “ отстъпиха на „ нерадзурите “ с 0:2 в събота. С пасив от пет точки от четворката към този момент наподобява по-вероятно Моуриньо да класира Рома за Шампионска лига след трофей от Лига Европа.

Два месеца и половина продължи серията без загуба противникът на " вълците " - Байер Леверкузен. Тя включваше много победи и нанагорнище в първата шестица на Бундеслигата, което ще разреши ново европейско присъединяване през идващия сезон. Миналия петък „ аспирините “ изненадващо позволиха първо проваляне отдавна насам, губейки от Кьолн с 1:2, и то на „ БайАрена “.

Програма

Лига Европа, 1/2-финали:

22:00, Рома - Байер Леверкузен

22:00, Ювентус - Севиля

Лига на конференциите, 1/2-финали:

22:00, Фиорентина - Базел

22:00, Уест Хем - АЗ Алкмаар. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР