Днес ще се изиграят мачовете от втория кръг на плейофите

...
Днес ще се изиграят мачовете от втория кръг на плейофите
Коментари Харесай

Славия не трябва да губи от Арда, за да е почти сигурен за седмото място

Днес ще се изиграят мачовете от втория кръг на плейофите за систематизиране на местата от 7-о до 10-о в Първа лига. Ключовият дуел от програмата е сред Славия и Арда на ст. Александър Шаламанов ". Всякакъв различен резултат, с изключение на победа за гостите, ще значи съвсем сигурна седма позиция за „ белите “ и осмо място за противника. В момента Славия има задатък от седем точки в класирането, а при победа ще станат 10 четири кръг преди края.


В първия кръг след разпределението двата отбора съумяха да завоюват своите семейства. Тони Тасев донесе триумфа за „ белите “ с 1:0 против Ботев Пловдив. Нападателят беше прецизен в 69-ата минута в един най-вече равносилен дуел. Арда пък премаза Локомотив София с класическото 3:0. Трите точки за домакините бяха безусловно заслужени в този дуел.

Като цяло формата на двата тима е много добра. Поражение за Славия липсва към този момент в шест срещи, като в четири от тях отборът съумя да завоюва. Арда пък е непобеден в предходните пет рунда, в които реализира две победи. В постоянната част от сезона съперниците размениха по една минимална победа с по 1:0, като това е разумно предвид на по-добрите дейности на двата отбора, когато играят на личен терен.

Отборът от Кърджали е без загуба в три следващи гостувания, само че успехите на открито са едвам четири от началото на сезона.

Пред Ботев Пловдив се открива отлична опция освен да означи първи гол на стадион „ Христо Ботев “, а и най-сетне да зарадва своите последователи с победа. В Пловдив идва деветият в таблицата Локомотив София, който има задатък от шест точки пред днешния си съперник и е прекомерно евентуално те да са задоволителни за запазването на актуалната позиция.

Двата отбора влизат в идния дуел освен със загуба, само че и в поредност от незадоволителни резултати. Ботев не съумя да се разпише в четири от последните си пет мача, побеждавайки единствено Пирин за девет срещи в Първа Лига. Горе-долу сходно е ситуацията и за Локомотив, който победи същия противник за последно, а в идващите пет срещи доближи единствено до точка с Арда вкъщи. Междувременно „ железничарите “ изгубиха полуфинала за Купа на България с ЦСКА 1948.

Пълна стратегия за втория кръг на плейофите в Първа лига:

Петък

7-о – 10-о място

17:00 ч, Славия - Арда

19:15 ч, Ботев Пловдив - Локомотив София

Събота

1-о – 6-о място

17:30 ч, Черно море - ФК ЦСКА 1948

20:15 ч, Лудогорец - ЦСКА

Неделя

11-о - 16-о място

17:45 ч, Септември София - Пирин Благоевград

1-о – 6-о място

20:00 ч, Локомотив Пловдив - Левски

Понеделник

11-о - 16-о място

18:00 ч, Спартак Варна - Хебър

20:15 ч, Ботев Враца - Берое. /БГНЕС /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР