Днес ще се изиграят и другите два първи четвъртфинални сблъсъка

...
Днес ще се изиграят и другите два първи четвъртфинални сблъсъка
Коментари Харесай

ПСЖ и Барселона един срещу друг за четвърти път в 1/4-финалите на Шампионска лига

Днес ще се изиграят и другите два първи четвъртфинални конфликта в тазгодишното издание на Шампионската лига. В единия Атлетико Мадрид е хазаин на Борусия Дортмунд, а в несъмнено по-интригуващия от двата Пари Сен Жермен посреща Барселона. И двете срещи са с начален час 22:00 българско време.

ПСЖ и Барса ще се изправят един против различен за четвърти път в тази фаза на най-престижния европейски клубен шампионат. Наставникът на парижани Луис Енрике ще се опита да в профил някогашния си отбор, който изведе и до последния му към този момент успех в конкуренцията през 2015. Испанският исполин от своя страна завоюва последните два 1/4-финални дуела, като историята в никакъв случай няма да не помни невероятния поврат на каталунците в осминафиналите през сезон 2016/17, когато „ блаугранас “ загуби гостуването си с 0:4, само че на реванша завоюва с 6:1 след драма в края.

Парижани отстраниха Барселона в последните осем на шампионата през 1994/95, като при последния двубой сред двата тима – на 1/8-финалите през сезон 2020/21, бяха повече от безапелационни против първенеца на Испания, печелейки с общ резултат 5:2.

Единственият осъден в състава на ПСЖ за първия дуел на „ Парк де Пренс “ е Ашраф Хакими, до момента в който при Барса няма такива футболисти. И в двата отбора обаче има по няколко играчи, които са пред угрозата да пропуснат реванша на „ Камп Ноу “ при нов жълт картон. В последните си мачове ПСЖ направи тъждество 1:1 с Клермон в Лига 1, до момента в който Барса взе семейството си на Лас Палмас с 1:0. За отбора на Шави Ернандес, който разгласи, че в края на сезона ще напусне каталунците, четвъртфиналът е доста значим, защото тимът изостава в Ла Лига, до момента в който ПСЖ върви към нова купа във Франция и е на край за Купата против Лион.

В другия четвъртфинал на „ Уанда Метрополитано “ Атлетико е хазаин на Борусия Дортмунд. „ Дюшекчиите “ отстраниха в 1/8-финалите финалиста от последното издание Интер, като още веднъж демонстрираха бойкия си дух при Диего Симеоне, като първо наваксаха закъснение от един гол с късно попадение на Мемфис Депай, а по-късно пречупиха „ нерадзурите “ след осъществяване на дузпи.

Дортмунд от своя страна се оправи с ПСВ Айндховен след тъждество в Нидерландия и триумф на „ Сигнал Идуна Парк “. „ Жълто-черните “ на Един Терзич водят борба за топ 4 в Бундеслигата, като Борусия ще се опита да повтори достижението на Юрген Клоп от сезон 2012/13, когато Дортмунд игра край в ШЛ, който бе изгубен от Байерн Мюнхен. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР