Днес ще превали краткотраен дъжд, а студеният въздух ще продължи

...
Днес ще превали краткотраен дъжд, а студеният въздух ще продължи
Коментари Харесай

Снегът ще пожали Пловдив, но дъждът - не

Днес ще превали временен дъжд, а студеният въздух ще продължи да нахлува с сдържан и краткотрайно мощен северозападен вятър, предвиждат синоптиците.

В Пловдив минималните температури ще бъдат към 4 градуса, а оптималните ще са към 9 градуса. За региона на София – най-много 5.

По високите полета на Западна България, в Предбалкана и в Лудогорието е допустимо дъждът да премине в сняг, само че към момента няма да се образува трайна и основна снежна завивка. В следобедните часове в западните региони преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра и намалее.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа мощен северозападен вятър и ще има снежни виелици. След обяд в масивите от Западна България преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра. Ще духа мощен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – към 0°, на 2000 метра – към минус 6°.

Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд, обилни тук-там по южното крайбрежие. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен северозападен вятър. Максимални температури: 7°-8°. Температурата на морската вода е 13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Утре ще има раздрана облачност. Минималните температури ще са към 4 градуса, а оптималните 8 градуса.

В сряда ще е облачно. Минималните температури ще са към 2 градуса, а оптималните 14 градуса.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР