Днес ще преобладава ясно време с увеличаваща се от запад

...
Днес ще преобладава ясно време с увеличаваща се от запад
Коментари Харесай

Вижте какво ще бъде времето през уикенда

Днес ще доминира ясно време с увеличаваща се от запад висока облачност. Вятърът краткотрайно ще стихне и на обособени места в низините ще се образуват мъгли, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Минималните температури ще са сред минус 1 и 4 градуса, в София - към нула градуса.
Облачността ще се усилва и след обяд над множеството региони ще е забележителна. Вечерта тук-там, основно в Рило-Родопската област, ще превали дъжд, над 1300 метра - сняг. Ще духа до сдържан, северозападен вятър, който изначало в Източна България, а до вечерта в цялата страна ще се обърне от изток-североизток. Дневните температури ще се намалят и преобладаващите оптимални ще са сред 9 и 14 градуса, в София - към 9 градуса. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и още ще се увеличи.
Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна - след обяд. Без превалявания. Сутринта ще е съвсем безшумно, а денем ще духа до сдържан североизточен вятър.
Максималните температури ще са от 8 градуса в северните до 13 градуса в южните региони. Температурата на морската вода е 5-7 градуса. Вълнението на морето сутринта ще е 1-2 бала, след обяд ще се усили до 3 бала.
Преди обяд над планините ще доминира слънчево време с раздрана висока облачност и ще духа слаб северозападен вятър. В следобедните часове вятърът ще се ориентира от изток, а облачността ще се усили и вплътни. Вечерта тук-там в масивите от западната половина от страната ще превали слаб сняг, под 1300 метра - дъжд. Температурите ще са намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към 5 градуса, на 2000 метра - към минус 1.
В неделя ще доминира облачно време, на обособени места в западните региони ще превали едва - и дъжд, и сняг. Ще духа слаб, в Източна България - до сдържан, вятър от изток-североизток. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са сред 4 и 9 градуса.
В понеделник над Западна България облачността ще остане забележителна, не са изключени изолирани, слаби превалявания. Над източната половина от страната облачността ще се раздра и ще намалее, вятърът и там ще отслабне и ще стане югоизточен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР