Днес ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места

...
Днес ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места
Коментари Харесай

Днес ще преобладава слънчево време

Днес ще доминира слънчево време. В утринните часове тук-там в низините и котловините ще има понижена видимост, оповестява Национален институт по метеорология и хидрология.

През деня от изток-североизток, над по-голямата част от страната, облачността краткотрайно ще се усили, само че ще остане съвсем без превалявания. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури в множеството места ще бъдат сред 21° и 26°, за София – към 22°.

Над планините ще бъде най-вече слънчево с купеста облачност в следобедните часове. Ще духа слаб и сдържан вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра – към 9°.

Над северното черноморско крайбрежие още от сутринта облачността ще се усилва, до момента в който над южното преди обяд ще бъде най-вече слънчево, само че след пладне и там ще се заоблачи. Ще духа слаб до сдържан северен вятър, който в следобедните часове ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са 22°-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Атмосферното налягане в утринните часове е по-високо от междинното за месеца. През деня едва ще се намали и ще приближи междинната стойност.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР