Днес ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни

...
Днес ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни
Коментари Харесай

Хладно начало на седмицата

Днес ще доминира слънчево време.

След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще остане съвсем без превалявания. Ще продължи да духа сдържан, в Дунавската низина и Източна България – до мощен вятър от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са най-вече сред 21° и 26°, в София – към 21°.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността, само че превалявания са малко евентуални. Ще духа сдържан запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са 24-27°.

Температурата на морската вода е 22-24°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

В планините облачността ще е забележителна. Ще духа мощен, по високите и открити елементи – до плевел вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра – към 9°.

През нощта ще доминира ясно време, а северозападният вятър ще отслабне. Утре облачността ще е променлива и тук-там, основно в крайните южни планински региони, ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 21° и 26°.

През идващите дни ще доминира слънчево време, само че ще има и по-значителни краткотрайни нараствания на облачността. Вероятността за превалявания е дребна.

В сряда още веднъж ще бъде прохладно, северозападният вятър отново ще се усили. Впоследствие ще отслабне, а към края на седмицата ще се ориентира от изток-югоизток и в Източна България ще бъде сдържан.

От сряда ще стартира стопляне - към края на седмицата оптималните температури ще са към 30°.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР