Днес ще преобладава слънчево време, след обяд над източните и

...
Днес ще преобладава слънчево време, след обяд над източните и
Коментари Харесай

Синоптикът Красимир Стоев предупреди за голям кошмар, който се задава тези дни

Днес ще доминира слънчево време, след обяд над източните и планинските региони с развиване на купеста облачност, само че единствено на обособени места ще превали временен дъжд. Ще духа до сдържан вятър от запад-югозапад. Максимални температури сред 22° и 27°. Това заяви за „ Фокус “ дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от междинното за месеца.

Над Черноморието ще доминира слънчево време. След обяд ще се развие купеста облачност, само че единствено на обособени места, основно по северното крайбрежие ще превали временен дъжд. Ще духа до сдържан вятър от запад-югозапад. Максимални температури на въздуха: 22°-27°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще доминира слънчево време, след обяд с развиване на купеста облачност, само че единствено на обособени места ще превали временен дъжд. Ще духа до сдържан, по билата и краткотрайно мощен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра – към 14°, на 2000 метра – към 7°.

В сряда вероятността за превалявания е дребна, ще доминира слънчево време, с купеста облачност след обяд. Ще духа сдържан, в обособени региони на Дунавската низина и краткотрайно мощен запад-северозападен вятър, който вечерта доста ще отслабне.

В четвъртък от запад на изток ще премине още едно атмосферно разстройване. На места ще превали и прегърми, с по-голяма възможност в Южна България. Вятърът още веднъж ще бъде от запад-северозапад, в Дунавската низина - сдържан.

В петък облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На доста места ще има валежи, краткотрайно интензивни, съпроводени и с гръмотевици. Вятърът от северозапад ще се усили.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР