Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността,

...
Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността,
Коментари Харесай

Много слънчеви часове и високи температури днес

Днес ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни в Северна България и високите полета на Западна България. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 10 и 15 градуса.

И над планините ще доминира слънчево време, по-значителни нараствания на облачността ще има над Стара планина. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 3 градуса, на 2000 метра – към минус 3 градуса.

През нощта против събота от югозапад облачността бързо ще се усилва. В събота ще има забележителна облачност. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб до сдържан. Привечер от юг ще стартират превалявания, които през нощта против неделя ще обзет съвсем цялата страна. В Южна България те ще са най-вече от дъжд, в Северна и планинските региони - от сняг. Минималните температури ще са сред минус 3 и плюс 2 градуса, а оптималните - сред 5 и 10 градуса. В неделя през по-голямата част от деня преваляванията ще продължат. В Дунавската низина и високите полета на Западна България ще се образува нова снежна завивка. Температурите ще са съвсем без дневен ход - сред 0 и 5 градуса. В източните региони вятърът ще се усили. В Североизточна България, Централна и Източна Стара планина и Родопите, където преваляванията ще са по-интензивни, ще има условия за снежни виелици и навявания. През първата половина от идната седмица вятърът ще отслабне. Облачността ще се задържи най-вече забележителна, ще има и валежи, само че слаби и единствено на обособени места в страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР