Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над

...
Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над
Коментари Харесай

Лошо време през уикенда, жълт код за дъжд и гръмотевици

Днес ще доминира слънчево време. Около и след обяд над западните региони ще стартира да се развива купесто-дъждовна облачност, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология п. До края на деня и през нощта против неделя в доста региони от западната половина на страната ще има краткотрайни, тук-там - интензивни, превалявания от дъжд с гръмотевични стихии. Ще има условия за градушки.

Жълт код е разгласен за 10 области в страната за 9 юни - събота. Предупреждението е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, София-град, София-област, Перник и Кюстендил, демонстрира информация на уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките. В тези региони се чакат интензивни и обилни по количество превалявания с гръмотевична активност през втората половина на деня и през нощта против неделя. Има условия и за градушки. Локални извалявания могат да доближат до 25-40 л/кв.м.
дъжд

В Източна България ще се задържи съвсем без дъжд и с повече слънчеви часове. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са най-вече сред 28 и 33 градуса. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и ще продължи да се намалява.„

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Сутринта в обособени региони ще е с мъгла, а денем ще има краткотрайни нараствания на облачността. Валежи са малко евентуални. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са от 23 до 27 градуса. Температурата на морската вода е 21-24 градуса. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

Над планините в Западна България облачността ще е по-често забележителна, след обяд - купесто-дъждовна. На доста места там ще има превалявания от дъжд, ще се развиват и гръмотевични стихии. Над масивите от източната половина от страната ще се задържи съвсем без дъжд. Ще духа слаб до сдържан южен вятър, който вечерта ще стартира да се ориентира от изток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 22 градуса, на 2000 метра - към 14 градуса.

В неделя и в източните региони температурите едва ще се понижат; оптималните в страната ще са сред 27 и 32 градуса. На места в Западна и Централна България ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, интензивни и местни, със обилни количества в обособени планински региони. Остава и вероятността за градушки. Много слънчеви часове ще има на изток.

В началото на новата седмица още веднъж бързо ще се затопли. В понеделник ще бъде най-вече слънчево. След обяд над планинските региони ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че валежите ще са единствено на обособени места там.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на Sinoptik.bg
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР