Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над

...
Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над
Коментари Харесай

Времето днес: Слънце и възможност за градушки

Днес ще доминира слънчево време. Около и след обяд над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни, в обособени планински региони интензивни превалявания с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. 

Възможни са градушки. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Температурите ще стартират да се намаляват и оптималните ще са сред 24° и 29°, за София – към 24°. 

Това е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). 

Атмосферното налягане е и ще остане малко по-ниско от междинното за май. 

По Черноморието ще доминира слънчево време, след обяд с краткотрайни нараствания на облачността. На обособени места ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 21°-24°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни, в обособени региони интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа сдържан, по билата краткотрайно мощен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 17°, на 2000 метра – към 10°.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР