Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над

...
Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над
Коментари Харесай

Юлска жега днес, но с дъжд

Днес ще доминира слънчево време. Около и след обяд над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно в планинските региони ще има краткотрайни превалявания.

Ще духа слаб вятър, от юг-югоизток, в Северозападна България – от североизток.

Максималните температури ще са сред 26° и 31°, по-ниски в източните региони (18 градуса във Варна, 20 - в Бургас), в София - към 29°. В Сандански градусите ще доближат 32.

Над планините преди обяд ще доминира слънчево време, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания, тук-там с гръмотевици. Ще духа най-вече сдържан запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 21°, на 2000 метра - към 15°.

По Черноморието времето ще е най-вече слънчево. Ще духа до сдържан югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 18°-20°. Температурата на морската вода е 15°-19°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Атмосферното налягане едва ще се увеличи и ще е малко по-високо от междинното за месеца.

През идващите три дни - 26-и, 27-и и 28 май ще доминира слънчево време. След обяд ще се развива купеста облачност, тук-там ще има и краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще е от западната четвърт, в Северна България по-често сдържан. Дневните тeмператури в по-голямата част от страната ще са към и над 30°.

В неделя, 29 май, вятърът ще се обърне от източната четвърт. Над северозападната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност, на доста места ще има превалявания. Повишава се вероятността да са краткотрайно интензивни и по-значителни по количество, с гръмотевични стихии. Дневните температури в Северна и Западна България ще се намалят с 5-8 градуса, а в югоизточната част от страната ще са към момента относително високи.

В началото на новата седмица въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Вятърът още веднъж ще е от запад-северозапад, ще отслабва, във вторник в множеството региони и ще стихне. Ще доминира слънчево врeме, само че към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, тук-там ще превали и прегърми. В понеделник, 30 май, температурите и в югоизточните региони ще се намалят и оптималните в цялата страна ще са сред 23° и 28°. Във вторник, 31 май, още веднъж ще се покачат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР