Днес ще преобладава слънчево време, но от югозапад облачността ще

...
Днес ще преобладава слънчево време, но от югозапад облачността ще
Коментари Харесай

Тъмни облаци надвисват над голяма част от страната, носят дъжд и сняг

Днес ще доминира слънчево време, само че от югозапад облачността ще се усилва и вплътнява, най-късно вечерта над Североизточна България. Към края на деня в югозападните региони ще завали дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, по долината на Струма и в Източните Родопи от юг и ще бъде слаб до сдържан. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 14° и 19°, в София - към 15°, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология. През нощта против сряда тук-там в Западна и Централна, а след среднощ и в Югоизточна България ще има превалявания от дъжд.

Над планините облачността от югозапад също ще се усилва и по-късно денем в масивите от Югозападна България, а през нощта и в останалите планински масиви ще има превалявания от дъжд, над към 1800 метра - от сняг. Вятърът ще се ориентира от юг и ще стартира да се усилва, по най-високите върхове на Рила и Пирин ще бъде мощен от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 9°, на 2000 метра - към 1°.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево с раздрана висока облачност. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 12° и 17°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане e малко по-ниско от междинното за месеца - ще се намалява.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР