Днес ще остане по-студено от обичайното. Минималните температури ще са

...
Днес ще остане по-студено от обичайното. Минималните температури ще са
Коментари Харесай

Съществено затопляне ни очаква през почивните дни

Днес ще остане по-студено от нормалното. Минималните температури ще са от минус 2° до 4°, оптималните - сред 6° и 12°.

Ще остане прохладно с сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър, който ще отслабне в края на деня. Облачността ще е променлива, в източните региони - по-често забележителна, а на обособени места ще има слаби превалявания от дъжд, в планините - от сняг.



По Черноморието облачността ще е най-вече забележителна, до вечерта ще има и слаби превалявания от дъжд. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен северен вятър. Максималните температури ще са от 6° до 8°. Вълнението на морето ще е 2 бала, на юг – към 3 бала. Температурата на морската вода е 8° - 9°.

В планините ще има променлива, по-често забележителна облачност, на обособени места - със слаб сняг. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е най-вече мощен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 2°, на 2000 метра ще е към минус 8°.





В петък ще бъде към момента по-студено от нормалното за сезона със утринни температури в по-голямата част от страната под нулата, само че дневните ще стартират да се покачват. В обособени региони в Източна България ще превали слаб дъжд, а в планините е допустимо да прехвърча сняг.

През почивните дни и при започване на идната седмица ще бъде най-вече слънчево, стоплянето ще продължи и оптималните температури в понеделник ще бъдат сред 17° и 22°, по-ниски по Черноморието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР