Днес ще имам редица от срещи, които някои наричат шпионски.

...
Днес ще имам редица от срещи, които някои наричат шпионски.
Коментари Харесай

Николай Малинов: Имат само голи обвинения срещу мен, нито един факт

Днес ще имам редица от срещи, които някои назовават шпионски. Това съобщи пред ръководителят на придвижване „ Русофили " Николай Малинов, против който профилираната прокуратура внесе обвинителен акт за шпионство.

„ В момента съм в хотел в центъра на Москва. Ще се се видя с ръководителя на четвърти отдел във Външно министерство и дава отговор за Балканите, както и със сенатор Климов. С него ще обсъдим нашето партийно съдействие. След това ще се видя с шефа на департамента „ Външна политика ” към Кремъл. Вечерта ще вечерям с Гавраилов и Бабурин. Това ми е проектът за през днешния ден. Трябваше да съм на научна конференция, само че поради COVID-19 тя бе анулирана ”, изясни Малинов.

Той сподели, че прокуратурата разполага единствено с голи обвинявания, без нито един факт.

„ Аз в никакъв случай през живота си не съм имал достъп до секретна информация, с цел да мога да я получа отнякъде и някому да я предам. Моите позиции постоянно са били обществени и ясни. От ефира на всички малките екрани, в това число от мига откакто излязох от пандиза, споделих, че ще не преставам да върша това, което върша. Категоричен съм, че това е вярно за България ", сподели още водачът на придвижването „ Русофили ”.

След две години следствието против Малинов той влиза в съда. Той ще бъде съден за това, че се е „ сложил в услуга на непозната организация, с цел да й служи като разузнавач “, за да издаде държавна загадка. Шпионската сага стартира през есента на 2019 година, когато Малинов бе задържан дружно с други членове на придвижването. Тогава Специализираната прокуратура го упрекна в шпионаж в интерес на две организации – Общество „ Двуглав орел “ на Константи Малофеев и Руският институт за стратегически проучвания на ген. Леонид Решетников.

Тогава водачът на „ Русофили ” бе освободен под гаранция и малко по-късно се появиха фрагменти с него и съветския президент Владимир Путин. Оказа се, че Малинов е получил позволение да напуща страната и по този начин е отишъл в Русия, където Путин му връчи медал.

Днес той съобщи, че „ Двуглав орел “ е неправителствена организация и в международното право би се основало казус.

„ Да шпионираш в употребява на неправителствена организация - такова дело ще има за пръв път в света. Такова дело в България последно е завеждано през далечната 1978 година и не е съумяло. Институтът за стратегически проучвания на Владимир Путин се занимава публично с разбори на ситуацията по целия свят. Аз се веселя, че влизам в съда ", сподели още Малинов.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР