Днес ще има значителна облачност. От запад ще започнат валежи

...
Днес ще има значителна облачност. От запад ще започнат валежи
Коментари Харесай

Времето започва да се разваля, от запад започват дъждове

Днес ще има забележителна облачност. От запад ще стартират превалявания от дъжд, които до вечерта ще обзет западната половина на страната. В Източна България ще се усили югоизточният вятър, а вечерта от северозапад, с сдържан вятър ще стартира да нахлува леден въздух. Максималните температури ще са в необятни граници – от 13-14 градуса в западните региони, до 23-24 тук-там в Източна България. През нощта преваляванията ще обзет и източната половина на страната. В Централна България ще са обилни.

За цяла Западна България е разгласен жълт сигнален код за значителни превалявания. Той е в действие за областите Благоевград, Пазарджик, София област, София, Кюстендил, Перник, Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч.

С прекосяването на циклон през Балканския полуостров, атмосферното налягане в страната доста ще се намали.

Над планините ще е облачно, към обяд в масивите в Западна България ще стартират превалявания от дъжд, на височина над 2500 метра ще минават в сняг. В обособени региони ще прегърми. Ще духа сдържан до мощен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 12 градуса, на 2000 метра – към 6, като по-топло ще се задържи над източните региони.

Над Черноморието ще доминира облачно време, без превалявания. Около обяд ще има и краткотрайни разкъсвания на облачността. Ще духа сдържан до мощен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 17-19 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР