Днес ще има значителна облачност и на отделни места ще

...
Днес ще има значителна облачност и на отделни места ще
Коментари Харесай

През нощта снеговалежите ще се усилят

Днес ще има забележителна облачност и на обособени места ще превалява слаб сняг. Ще е прохладно и студено, с оптимални температури сред минус 3° и 2°. По Черноморието ще е облачно, със слаби валежи, най-вече от сняг. Ще духа мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 1° до 5°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще бъде към 4 бала.

През нощта снеговалежите в Западна България ще се усилят, а в Източна ще има краткотрайни разкъсвания на облачността. Вятърът от изток-североизток ще отслабне. Минималните температури - от минус 8° в североизточните до към 2° в крайните югозападни региони.

Утре времето ще бъде облачно, на доста места с превалявания от сняг, по-значителни в Западна България. В крайните югозападни региони ще вали дъжд и сняг, а в югоизточните ще остане без дъжд. Ще духа слаб изток-североизточен вятър. Максималните температури в Северна България - сред минус 4° и минус 2°, в Южна и по Черноморието - сред минус 1° и 4°, в София - към минус 1°.

Във вторник сутринта към момента на обособени места, основно в Северна България, е допустимо да превали слаб сняг. Впоследствие преваляванията ще спрат, ще има и краткотрайни разкъсвания на облачността. Вятърът за малко ще стихне. Минималните температури ще са сред минус 8° и минус 3°, а оптималните в по-голямата част от страната ще са от 2° до 7°. През нощта против сряда на обособени места е допустимо да превали слаб дъжд и ще има условия за формиране на поледици. В сряда ще духа слаб до сдържан югозападен вятър, температурите бързо ще се покачат. През нощта против четвъртък от запад на изток на доста места в страната ще превали дъжд, който в Северна и Западна България ще премине в сняг, само че бързо ще стопира. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлуе по-студен въздух. В четвъртък ще е студено и прохладно. Преди обяд в югоизточната половина от страната към момента ще превалява, а в северозападната облачността ще се раздра и бързо ще намалее. След обяд преваляванията на всички места ще спрат. В петък ще доминира слънчево време, вятърът ще отслабне, ще се ориентира от югозапад и температурите ще се покачат.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР