Днес ще има допълнителни събития и съвети, които са в

...
Днес ще има допълнителни събития и съвети, които са в
Коментари Харесай

Стефан Янев: Започваме допълнителни съвети, за да сме подготвени, нека не слагаме етикета война

Днес ще има спомагателни събития и препоръки, които са в инструментариума на страната, с цел да бъдем по-подготвени. Това съобщи пред bTV министърът на защитата Стефан Янев, който би трябвало да се причисли към срещата на спешния щаб при президента Румен Радев.

" Надявам се да не съм бил самичък, като съм считал, че най-хубаво решение е дипломацията, само че виждаме, че за следващ път имаме доказателство, че системата за интернационалните връзки не работи. Това, което следим, е, че всички старания за разговор не всеки път дават резултат ", разяснява Янев.

По думите му в последните месеци страната ни прави своите заключения и надлежно проекти за реакция в настъпилата обстановка.

" Ако тръгнем от разбора на думите на Путин, той заобикаля думата " война ". Ние фриволно я използваме, само че в идващите дни евентуално ще се удостовери тезата, че съветските дейности ще са лимитирани в някаква военна интервенция. Нека да не прекаляваме с тази изразителност ", прикани военният министър и добави:

" Не е значим етикетът, а това какво се случва на терен. Нека да не бързаме да слагаме етикет. Продължаваме да проучваме обстановката ".

Той разяснява и въздушната помощ, която можем да чакаме от Нидерландия.

" В момента испански контингент ни оказва помощ в охраняването, идването на нидерландски контингент беше планувано за април, само че ще забележим по кое време и по кое време ще дойдат нидерландски самолети ", разясни Стефан Янев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР