Днес ще е ветровито и ще нахлува значително по-студен въздух.

...
Днес ще е ветровито и ще нахлува значително по-студен въздух.
Коментари Харесай

Предупреждение за силен, на места и временно бурен вятър днес

Днес ще е прохладно и ще нахлува доста по-студен въздух. Вятърът от запад-северозапад в множеството региони ще е мощен, тук-там в Северна България - краткотрайно плевел. Облачността ще е променлива, сутринта на обособени места с валежи от дъжд, а денем постоянно ще понижава до слънчево.

Минималните температури са от 9-10° из високите полета на Западна България, до 19-20° в крайните южни региони, оптималните температури ще са най-вече сред 18° и 23°, в София към 17°.

По Черноморието облачността ще е променлива. Сутринта на обособени места ще превали слаб дъжд. Ще духа мощен, по северното крайбрежие краткотрайно плевел запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са 20-24°. Температурата на морската вода е 22-24°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините облачността ще е променлива и на обособени места преди обяд ще превали. Ще духа сдържан и мощен запад-северозападен вятър. Ще застудее. Максималната температура на 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра – към 4 °, само че след обяд бързо ще се намаляват.

В понеделник денят ще стартира със слънчево, само че много хладно време, дневните температури едва ще се покачат. По-късно след обяд от северозапад облачността ще се усили. Във вторник ще е съвсем без валежи; ще духа най-вече сдържан северозападен вятър и ще нахлуе още една порция студен въздух. В сряда вероятността за превалявания на повече места е по-голяма, а по най-високите елементи на планините ще завали сняг.

Максималните температури в множеството места ще са под 20°, а минималните - под 10°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР