Днес ще е предимно слънчево. След обяд и през нощта

...
Днес ще е предимно слънчево. След обяд и през нощта
Коментари Харесай

Слънчева сутрин, но дъждовен следобед ни очакват днес

Днес ще е най-вече слънчево. След обяд и през нощта против четвъртък, с прекосяване на добре изразен леден атмосферен фронт, температурите бързо ще се намалят. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, в обособени региони ще са интензивни и обилни по количество, ще има и градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е сдържан, в Дунавската низина краткотрайно мощен. В Северозападна България дневните температури ще се намалят и оптималните ще са сред 33° и 38°, а в източната част от страната ще са към момента доста високи – до 42°-43°, в София – към 36°.

 

По Черноморието ще бъде слънчево. Привечер, основно над Северното Черноморие, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания от дъжд. Ще духа до сдържан югоизточен вятър, който късно вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са от 32° до 38°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

В планините ще бъде слънчево, заяви Национален институт по метеорология и хидрология, представено от Българска телеграфна агенция. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места в масивите от западната половина от страната ще има краткотрайни, тук-там интензивни превалявания от дъжд с гръмотевични стихии и градушки. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен югозападен вятър, който вечерта ще стартира да се ориентира от запад-северозапад. Високи температури, оптималната на 1200 метра ще е към 29°, само че 2000 метра – към 22°.

 

24chasa.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР