Днес ще е предимно слънчево. След обяд и през нощта

...
Днес ще е предимно слънчево. След обяд и през нощта
Коментари Харесай

Червен код в 7 области за опасно високи температури - около и над 42°

Днес ще е най-вече слънчево . След обяд и през нощта против четвъртък, с прекосяване на леден атмосферен фронт , температурите бързо ще се намалят. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии , в обособени региони ще са интензивни и обилни по количество, ще има и градушки . Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е сдържан, в Дунавската низина краткотрайно мощен. В Северозападна България дневните температури ще се намалят и оптималните ще са сред 33° и 38°, а в източната част от страната ще са към момента доста високи - до 42°-43° , в София - към 36°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Привечер, основно над Северното Черноморие ще има краткотрайни превалявания. Ще духа до сдържан югоизточен вятър, който късно вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са от 33° до 38°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

След обяд на доста места в планините от западната половина от страната ще има краткотрайни, тук-там интензивни превалявания от дъжд с гръмотевични стихии и градушки. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен югозападен вятър, който вечерта ще стартира да се ориентира от запад-северозапад. Високи температури, оптималната на височина 1200 метра ще е към 29°, само че 2000 метра - към 22°.

В четвъртък ще е прохладно, с променлива облачност, основно в Източна България ще има краткотрайни превалявания. Дневните температури ще се намалят доста и оптималните ще са сред 25° и 30°. През идващите дни ще бъде най-вече слънчево. В петък вятърът ще отслабне, а в събота в доста региони ще стихне.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР