Днес ще е предимно облачно. Около обяд от северозапад ще

...
Днес ще е предимно облачно. Около обяд от северозапад ще
Коментари Харесай

Времето: Облачно, хладно, дъждовно

Днес ще е най-вече облачно. Около обяд от северозапад ще завали дъжд, който до вечерта ще обхване цялата страна. Първо в Дунавската низина, а до края на деня в по-голямата част от страната, вятърът ще се ориентира от северозапад и ще нахлува леден въздух, поради който до вечерта в Северна и високите полета на Западна България дъждът ще минава в сняг. Не се чака основна снежна завивка. В източните региони през по-голямата част от деня вятърът ще е юг, ще остане относително топло, ще вали дъжд. Максималните температури ще са 4-9 градуса, в югоизточните региони – малко по високи, в София – 4 градуса.

В планините ще бъде най-вече облачно и прохладно, със мощен и плевел вятър от запад-югозапад, който след обяд ще се ориентира от северозапад. На доста места ще завали сняг, в Странджа и Сакар – дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5, на 2000 метра – към минус 2 градуса.

По Черноморието ще бъде най-вече облачно. След обяд и по здрач тук-там ще превали дъжд, който в северните региони ще се примесва със сняг. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад, който след обяд ще стартира да се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 8-12 градуса.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и ще се покачва.

След малко спиране на преваляванията, в неделя нов циклон ще премине през Балканите, който ще окаже по-сериозно въздействие. Отново ще стартират превалявания - първоначално от дъжд в по-ниските елементи, в планините от сняг. В късния следобяд в неделя и нощта против понеделник на доста места ще вали сняг и ще се образува снежна завивка.

През новата седмица ще се усили североизточният вятър.

В понеделник и вторник идната седмица ще бъде най-вече облачно с валежи от сняг. Температурите няма да са доста ниски. Сутрешните ще бъдат негативни сред -5 и -6 градуса. На местата със снежна завивка ще бъдат малко по-ниски, денем - към и малко над 0 градуса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР