Днес ще е облачно с повсеместни валежи, на места значителни.

...
Днес ще е облачно с повсеместни валежи, на места значителни.
Коментари Харесай

Валежите продължават, за всички области е обявен жълт или оранжев код

Днес ще е облачно с повсеместни превалявания, тук-там обилни. В по-голямата част от Северна България и високите полета на Западна ще вали сняг, а в останалата част от страната - дъжд. Поради тази причина за територията на цялата страна е разгласен сигнален код за сняг и значителни превалявания. Той е оранжев за областите Видин, Враца и Монтана, а за всички останали - жълт.

Ще духа до сдържан, в Дунавската низина и в Източна България и краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат от 0-2 градуса в северозападните региони до 6-7 в крайните южни, предвиждат синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане е близо до междинното за януари - ще се намалява.

Над планините ще е облачно и мъгливо. Ще вали най-вече сняг, тук-там преваляванията ще са обилни. Снежната завивка ще продължи да се усилва. По най-високите върхове ще духа мощен до плевел югозападен вятър, а останалите региони вятърът ще е най-вече сдържан, от юг-югоизток. По планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. През деня в южните елементи от Рило-Родопската област ще се затопли и там на височина до към 1300-1400 метра снегът ще минава в дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4 градуса, на 2000 метра - към 1.

Над Черноморието ще е облачно, с превалявания от дъжд. По Северното Черноморие, където температурите ще са по-ниски, през нощта и сутринта дъждът да се примесва със сняг. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 6-8 градуса. Температурата на морската вода е 9-10. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР