Днес ще духа слаб, в източната половина от страната умерен

...
Днес ще духа слаб, в източната половина от страната умерен
Коментари Харесай

Затоплянето продължава в последния работен ден

Днес ще духа слаб, в източната половина от страната сдържан вятър от юг-югозапад. Затоплянето ще продължи и минималните температури ще са най-вече сред минус 2° и 3°, а дневните в множеството региони ще са към и над 10°, като тук-там ще доближават до към 15°. Атмосферното налягане е по-високо от междинното, ще се намалява.
Над Черноморието ще е с раздрана, най-вече висока облачност. Ще духа сдържан югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 10°-12°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, в северните региони - до 4 бала.
Над планините облачността ще е раздрана, най-вече забележителна. На обособени места ще има и слаби превалявания от сняг. Ще духа сдържан до мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра - към минус 1°.
В събота облачността ще бъде забележителна и по здрач и през нощта против неделя тук-там в югозападната половина от страната ще превали дъжд, повече като количество - в Рило-Родопската област. Над 1500 метра ще вали сняг. Ще духа югозападен вятър, в източната половина от страната - краткотрайно мощен. Температурите ще се покачат още: в множеството региони минималните ще са сред 0° и 5°, в крайните северозападни към момента под нулата, в Източна България - до 8°-10°, а дневните - сред 9° и 14°, на изток - до 16°-17°.
В неделя преди обяд дъжд ще превали в обособени региони и на изток и след краткотрайно прекъсване на преваляванията, до вечерта от югозапад още веднъж ще завали дъжд. Ще остане относително топло, прохладно, изключително в източната половина от страната и наоколо до северните скатове на планините, където през нощта против понеделник вятърът ще е мощен, стремителен, от юг.
В понеделник ще стартира захлаждане. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в източните региони преди обяд - към момента южен; ще бъде сдържан и мощен, с него ще нахлува леден въздух. Облачността ще е по-често забележителна. На места ще има и валежи, към момента най-вече от дъжд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР