Днес ще духа силен северозападен вятър, с който ще продължи

...
Днес ще духа силен северозападен вятър, с който ще продължи
Коментари Харесай

Времето у нас: Снеговалежи, силен студен вятър и виелици

Днес ще духа мощен северозападен вятър, с който ще продължи да нахлува леден въздух. Валежите от запад на изток последователно ще стопират, най-късно, до края на деня и в Североизточна България, където към момента количествата ще са обилни, виелиците ще продължат и ще се образуват преспи.

В понеделник – утихване напразно и повече слънчеви часове

След обяд облачността от запад ще стартира да се раздира и да понижава. Студено време с оптимални температури сред 0 и 5 градуса, в София - към минус 1 градус.

В планините ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Ще бъде най-вече облачно с превалявания от сняг. Ще има виелици и навявания, по обилни в Източна Стара планина. След обяд от запад снеговалежите ще стартират да стопират, а облачността да се раздира. Температурите ще продължат да се намаляват и към 14 часа на височина 1200 метра ще бъде към минус 4 градуса, на 2000 метра към минус 11 градуса.

Националният институт по метеорология и хидрология разгласи червен код за шест области поради предстоящи интензивни снеговалежи и виелици

По Черноморието ще духа мощен, по северното крайбрежие и плевел северозападен вятър, който след обяд ще стартира да отслабва. Ще бъде облачно с превалявания от сняг и ще има виелици и навявания. По южното крайбрежие преваляванията ще са по-слаби и ще са от дъжд и сняг. След обяд преваляванията ще стартират да стопират, до вечерта и по северното крайбрежие. Максималните температури ще бъдат сред 4 и 6 градуса. Температурата на морската вода е 10-13 градуса, само че ще се намали. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР