Днес ще бъде все още меко за януари. Дневните температури

...
Днес ще бъде все още меко за януари. Дневните температури
Коментари Харесай

Иде истинска зима

Днес ще бъде към момента меко за януари. Дневните температури ще са от 5 до 10 градуса. Облачността ще бъде забележителна.

Преди и към обяд дъжд ще превалява над Югоизточна България, а в следобедните часове - над източната половина на страната.
Ще духа слаб вятър от изток-североизток.
Утре минималните температури ще бъдат от към нула градуса по високите полета на запад до 8, 9 в югоизточните региони.

Сутринта слаби валежи от дъжд ще има на северните региони.
Около и след обяд ще превалява над по-голямата част от страната, само че преваляванията като цяло няма да бъдат обилни, с изключение на на моменти и на обособени места в наветрените елементи на планините - Предбалкана и северните скатове на планините в Южна България.

До ранния следобяд валежите в низините ще бъдат най-вече от дъжд.
В Софийско дъждът ще премине в сняг още денем, само че валежите ще бъдат слаби в по-голямата част на софийското поле, а тънка снежна завивка ще се образува в южната му част.

Привечер и през нощта против събота дъждът в по-голямата част от низините ще премине в сняг, само че валежите ще бъдат слаби.

Вятърът от североизток ще се усили още и ще стартира да нахлува още по-студен въздух с генезис от северните субарктични елементи на континента.
Сутрешните температури ще са от минус 1 до плюс 5 градуса, а денем значителен дневен ход няма да има поради настъпващия леден партерен въздух от североизток.

Максималните температури в събота ще бъдат от 1 до 6 градуса в крайните югоизточни региони.
През деня тук-там ще превалява слаб сняг, само че основна снежна завивка в по-голямата част на низините няма да се образува.
След обяд и преди среднощ валежите ще стопират в по-голямата част на страната, с изключение на в северозападните региони и по Черноморието.
В неделя заран ще бъде студено, с температури от минус 7 до минус 2 градуса.

През деня облачността ще бъде забележителна, а слаб сняг ще прехвърча в планинските региони на Западна България.
Максималните стойности ще бъдат от минус 3 до плюс 2 градуса.

В понеделник ще бъде най-студено, със утринни температури от минус 9 до минус 4 градуса, единствено по Южното Черноморие до минус 2.
Ще остане най-вече облачно, с валежи от слаб сняг към планините на Южна България.

Във вторник над Северна България облачността ще намалее и минималните температури тук-там в ниските елементи на Дунавската низина ще бъдат към и под минус 10 градуса.

В останалата част на страната те ще са в интервала от минус 7 до минус 1.
Вятърът, слаб, ще се ориентира от югоизток и денем времето ще омекне.
оптималните стойности във вторник ще бъдат от към минус 3 на северозапад до плюс 3, 4 в южните региони и северно от планините.

Повишението на температурите ще продължи в сряда, когато минималните ще са от минус 4 до плюс 3, а дневните - от 2 до 8 градуса в по-голямата част от страната.
Отрицателни ще останат стойностите в северозападните региони и там предварителните прогнози сочат възможност за поледица, само че повече конкретика по този развой очаквайте в идващите дни и началото на новата седмица.

Според предварителните прогнози до края на идната седмица ни чака по-динамично време, с периодично повтаряне на захлаждания и стопляния, само че без съществени студове, както и без прекомерно високи за януари температури.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР