Днес ще бъде ветровито - ще духа умерен и силен

...
Днес ще бъде ветровито - ще духа умерен и силен
Коментари Харесай

Днес ще бъде слънчево но ветровито в 8 области

Днес ще бъде прохладно - ще духа сдържан и мощен запад-северозападен вятър. Ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места ще превали едва. Ще бъде малко по-хладно с оптимални температури сред 11° и 16°, в София към 12°. Атмосферното налягане в утринните часове ще бъдe малко по-ниско от междинното за април. През деня още ще се увеличи и ще бъде близо до междинното за месеца. Това заяви за " Фокус " Мартин Славчев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността. Вероятността да превали е дребна. Ще духа сдържан и селен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 12° и 15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 7-8°. В планините ще има променлива облачност и на обособени места ще превали дъжд, над 1800 метра – сняг. Ще духа мощен до плевел северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра към минус 1°.

Жълт код за мощен вятър е разгласен за 8 области в страната. Това сочи информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките. Областите, за които важи предизвестието са: Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище и Разград. Метеоролозите предизвестяват, че денем западният вятър ще се усили и ще бъде мощен с пориви до 20-22 м/с. При тази степен на заплаха хората би трябвало да бъдат деликатни за летящи във въздуха предмети. Поради тази причина са вероятни местни нарушавания на нормалните действия на отрито.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР