Днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони

...
Днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони
Коментари Харесай

Времето в петък: Ще духа вятър, но слънцето отново ще е с нас

Днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните региони - до сдържан вятър от юг-югоизток. Температурите още малко ще се покачат и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 28° и 33°, в София - към 29°.
По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. В утринните часове тук-там ще има мъгла или ниска облачност. Ще духа до сдържан вятър от югоизток. Максималните температури ще са сред 23° и 25°. Температурата на морската вода е 23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 25°, на 2000 метра - към 17°.
В събота ще остане най-вече слънчево. В нощните и утринните часове ще е съвсем безшумно и тук-там в Източна България и котловините ще има ниска облачност или мъгла. През деня ще духа слаб, в източните региони до сдържан югоизточен вятър. Температурите още малко ще се покачат и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 29° и 34°, минималните - най-вече сред 12° и 17°.
В неделя ще стартира смяна на времето. В Западна и Северна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще стартира да нахлува леден въздух. Облачността ще се усили и на доста места в западната половина от страната ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Очакват се местни обилни количества. Температурите ще се намаляват и към 15:00 часа ще са в необятен период: от към 20° в западните региони до 30°-32° тук-там в Горнотракийската равнина. Привечер и през нощта преваляванията ще обзет и източните райони; там вятърът краткотрайно ще бъде от североизток. По линията на преминаващия фронт преваляванията ще са интензивни и с гръмотевици. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР