Днес ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, главно

...
Днес ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, главно
Коментари Харесай

Лятото още не е свършило! Вижда кога живакът скача над 30 градуса

Днес ще бъде слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността, основно над източните региони.

Ще духа слаб до сдържан вятър: в северозападната половина от страната ще е от север-северозапад, а в югоизточната – от североизток. Ще остане топло с оптимални температури сред 27° и 32°. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и ще остане без смяна.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево, след обяд по северното крайбрежие с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 27-30°, температурата на морската вода е към 25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра – към 20°, на 2000 метра – към 12°.

В неделя и при започване на идната седмица ще доминира слънчево време. В неделя в Западна България вятърът ще отслабне, в котловините ще стихне, а в Източна ще бъде от североизток, с него за малко ще нахлуе студен въздух и в неделя дневните температури ще са по-ниски, в по-голямата част от страната – под 30°. Облачността краткотрайно ще се усили, само че вероятността за превалявания е дребна.

В понеделник вятърът ще се ориентира от югоизток и денем още веднъж бързо ще се затопли, само че утринните температури ще са най-вече сред 9° и 14°. Във вторник ще бъде най-вече слънчево, вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в Дунавската низина ще се усили.

Максималните температури в по-голямата част от страната ще доближат и надвишават 30°.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР