Днес ще бъде слънчево и още по-горещо, с максимални температури

...
Днес ще бъде слънчево и още по-горещо, с максимални температури
Коментари Харесай

Още по-горещо: до 37° днес. През следващите дни температурите ще приближат 40 градуса -

Днес ще бъде слънчево и още по-горещо, с оптимални температури до 37 градуса, в София - към 32.

Ще остане съвсем безшумно в по-голямата част от страната. В източните региони ще духа до сдържан вятър от изток-североизток.

В планините ще е слънчево, след обяд - с незначителна купеста облачност. Ще духа най-вече сдържан северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 27°, на 2000 метра - към 19°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб, след обяд до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 26°-29°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 8 мин. и залязва в 20 ч. и 57 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 48 мин. Луната в София изгрява в 0 ч. и 54 мин и залязва в 14 ч. и 48 мин.

Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца. То ще продължи да се намалява и след обяд ще се приближи до междинното.

До края на тази и през първата половина от идната седмица времето ще бъде слънчево и горещо с преобладаващи оптимални температури сред 34° и 39°. Временни нараствания на облачността ще има в следобедните часове в неделя и понеделник, когато на изолирани места, основно в планините и източните региони, е допустимо да превали слаб временен дъжд и да прегърми. През множеството дни в доста региони ще е съвсем безшумно, по Черноморието ще духа слаб, след обяд до сдържан изток-североизточен вятър. В неделя вятърът за малко ще се ориентира от северозапад, в Дунавската низина краткотрайно до сдържан. В началото на другата седмица температурите краткотрайно ще са малко по-ниски спрямо предходните дни, само че ще останат над климатичните правила за втората половина от юли.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР