Днес ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се

...
Днес ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се
Коментари Харесай

Прогноза за времето за петък, 01.07.2022

Днес ще бъде най-вече слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, по-значителна над планинските и североизточните региони, където на обособени места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб вятър изток-североизток.

Максималните температури ще са най-вече сред 33° и 38°, в София - към 32°. Атмосферното налягане ще бъде без основна смяна - близо до междинното за месеца.

По Черноморието ще бъде слънчево. След обяд, основно по северното крайбрежие, ще се развива купеста облачност и на обособени места ще превали, допустимо е и да прегърми. Ще духа слаб вятър с източна съставния елемент. Максималните температури ще са 27°-31°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.

В планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на обособени места кратковременно ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е към 26°, на 2000 метра - към 19°.

През почивните дни времето ще бъде най-вече слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, по-значителна в събота над западната половина от страната, където ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици; вероятни са местни интензивни феномени и градушки. Дневните температури ще се намалят с 1 до 3 градуса и оптималните ще са най-вече сред 29° и 34°.

В неделя вероятността за краткотрайни следобедни превалявания понижава - единствено на изолирани места, основно в планинските региони в Западна България, ще превали. В по-голямата част от страната ще е съвсем безшумно, в източните региони - със слаб, след обяд до сдържан вятър от изток-североизток.

БТА
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР