Днес ще бъде предимно слънчево. В Дунавската равнина и по

...
Днес ще бъде предимно слънчево. В Дунавската равнина и по
Коментари Харесай

Чака ни слънчево, но не и топло време днес

Днес ще бъде най-вече слънчево. В Дунавската низина и по Черноморието ще духа слаб северозападен вятър. В останалите региони ще е съвсем безшумно и минималните температури ще са най-вече сред минус 3° и 2°, в обособени котловинни полета и по-ниски, по Черноморието - до 2°-5°. Максималните температури ще са сред 9° и 14°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Анна Дякова.Атмосферното налягана е по-високо от междинното за октомври и ще продължи да се покачва.

По Черноморието ще е най-вече слънчево, със слаб северозападният вятър. Максималните температури ще са 11-12°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 16°-17°. Над планините ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб, по билата – до сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра – към минус 4°.В четвъртък ще бъде най-вече слънчево. Сутринта в доста региони ще е безшумно и минималните температури ще са най-вече сред минус 2° и 3°, по Черноморието до 5°-6°. През деня вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, ще се появи раздрана висока облачност, дневните температури едва ще се покачат.

В петък облачността ще се усилва и вплътнява, утринните температури към този момент ще са позитивни. На обособени места ще превали слаб дъжд. Вятърът още веднъж ще се ориентира от запад-северозапад и в Дунавската низина ще бъде сдържан. Дневните температури ще се покачат до 12°-17°. През нощта против събота и в събота от северозапад-север ще проникне дребна порция леден въздух. Облачността ще е променлива, преди обяд по-често забележителна. 
/BulNews

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР