Днес ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места в низините

...
Днес ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места в низините
Коментари Харесай

НИМХ към БАН с прогноза за голяма жега днес

Днес ще бъде най-вече слънчево. Сутринта тук-там в низините и към водните басейни ще се образува мъгла, която бързо ще се разсее. Ще духа до сдържан, северно от планините и краткотрайно мощен юг-югоизточен вятър. След обяд ще е горещо с оптимални температури - сред 30° и 35°, по Черноморието малко по-ниски, гласи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за септември и денем доста ще се намали. През нощта против вторник облачността в крайните западни региони ще се усили и тук-там там ще превали и прегърми.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. На места в утринните часове ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 26-29°. Температурата на морската вода е 23-24°, на север от н. Калиакра – към 20°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

В планините ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан южен вятър, който по здрач ще се усили. Ще е топло, с оптималната температура на височина 1200 метра – към 25°, на 2000 метра – към 18°.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР