Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони

...
Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони
Коментари Харесай

Днес ще бъде предимно слънчево, температури до 33 градуса

Днес ще бъде най-вече слънчево. След обяд над планинските региони ще се развие купеста облачност, само че единствено на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, в Източна България - от юг-югоизток. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 28° и 33°, малко по-ниски по морския бряг, в София към 29°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 25°-27°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево, към и след обяд с купеста облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа най-вече сдържан западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 24°, на 2000 метра - към 16°.

В събота в 9 ч. и 50 мин. е есенното равноденствие и стартира астрономическата есен. Времето ще бъде слънчево, след обяд в равнините - горещо. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 31° и 36°. В неделя над източната половина от страната ще се задържи слънчево и горещо с температури тук-там до 33°-35°. Над Западна България, под въздействие на идващ леден фронт, атмосферата ще се лабилизира. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд с гръмотевици, а температурите ще се намалят с 4-5 градуса.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР