Днес ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността

...
Днес ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността
Коментари Харесай

Ще ударят ли нови мощни бури България? Вижте прогнозата на синоптиците

Днес ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места в южните и източните региони ще превали. Ще духа слаб запад-северозападен, в Източна България източен вятър. Максимални температури сред 22° и 27°, в София към 22°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, заяви дежурният синоптик Христо Христов.
Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. През деня ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб източен вятър. Максимални температури по крайбрежието: 22- 24°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще има променлива облачност и тук-там ще превали дъжд, по-значителен в Родопите. По високите елементи ще духа сдържан западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 14°, на 2000 метра – към 7°.
В понеделник вятърът ще се ориентира от изток-североизток. Ще има и слънчеви часове, повече сутринта и в източните региони. След обяд тук-там в Западна България ще превали и прегърми.
Температурите едва ще се покачат и оптималните ще са сред 23° и 28°. През идващите два дни се чака да се сътвори конюнктура с превалявания и гръмотевични стихии. Има нараснала възможност в Централна и Източна България преваляванията да са интензивни и обилни по количество. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Температурите ще бъдат много по-ниски от обичайните; оптималните в средата на седмицата ще са най-вече сред 20° и 25°, само че в регионите с по-интензивни и продължителни превалявания ще остават под 20°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР