Днес ще бъде предимно слънчево, с максимални температури на повечето

...
Днес ще бъде предимно слънчево, с максимални температури на повечето
Коментари Харесай

Облачно време и дъждове в планинските райони следобед

Днес ще бъде най-вече слънчево, с оптимални температури на множеството места сред 30° и 35°, в София - към 31°. В околните часове ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места в планинските региони ще превали кратковременно. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток.

През нощта ще е ясно и съвсем безшумно. Очакват се минимални температури в необятни граници - сред 14 и 21 градуса.

Утре над страната ще е слънчево, след обяд над югозападните региони с краткотрайни нараствания на облачността, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 29° и 34°, малко по-ниски по.

Черноморието - сред 26° и 28°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. В морските ни курорти ще е слънчево. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър.

Предимно слънчево ще е и в планините, След обяд над масивите от Западна България ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на изолирани места ще превали.

Ще духа най-вече сдържан североизточен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 18 градуса на Алеко, до 28 в Банско. В Боровец и Пампорово - към 22.

Облачно и дъждовно ще е времето на доста места в Западна и Северна Европа. Предимно слънчево ще бъде в Централните и Южни елементи на Континента, в това число и на Балканите, където обаче също са вероятни превалявания тук-там в западната половина на полуострова.

У нас и в околните дни ще доминира слънчево време, с повече облаци в следобедните часове, когато има възможност и за изолирани краткотрайни превалявания. Ще бъде все по-горещо, изключително в сряда, когато оптималните температури тук-там ще доближат 39°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР