Днес ще бъде предимно слънчево. Преди обед на много места

...
Днес ще бъде предимно слънчево. Преди обед на много места
Коментари Харесай

Съботна златно-есенна приказка

Днес ще бъде най-вече слънчево. Преди обед на доста места в равнинната част от страната ще има мъгла или ниска облачност, по-трайни в Източна България. Вятърът от изток-североизток ще се усили до сдържан. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат между 12 и 17 градуса. Това съобщи дежурният синоптик в НИМХ Христо Христов, представен от Агенция „ Фокус ”.

Над Черноморието преди обяд ще има ниска облачност, която в следобедните часове ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб до сдържан изток-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са към 14-16 градуса. Температурата на морската вода е 15-16 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа сдържан до мощен източен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 11 градуса, на 2000 метра - към 5 градуса.

В неделя сутринта на доста места в равнинната част от страната ще се образува мъгла или ниска облачност, която ще се задържа по-дълго спрямо предходните дни и на обособени места, основно в Източна България, ще превалява напълно слаб дъжд. Ще продължи да духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от изток-североизток. Сутрешните температури ще са малко по-високи, дневните едва ще се намалят. Над планините и планинските региони в Западна България ще бъде слънчево и относително топло.

В понеделник вятърът ще придобие южна съставния елемент, ще е най-вече слаб. Облачността краткотрайно ще се раздра и ще намалее. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР