Днес ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще

...
Днес ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще
Коментари Харесай

Код жълто в почи цялата страна утре

Днес ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в Източна България и планинските региони, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще бъде горещо с оптимални температури сред 31° и 36°, в София - към 31°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. В следобедните часове,главно над севернитечасти, ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максимални температури – от 29° до 31°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. По високите елементи и билата вятърът ще е сдържан от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - към 25°, на 2000 метра – към 18°.

През нощта тук-там в Северна България и планинските региони ще превали и прегърми. В утринните часове над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево. Над Северна България още преди обяд, а над Южна – по-късно денем, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на доста места ще има превалявания и гръмотевични стихии. Ще има и градушки. Максималните температури ще са сред 28° и 33°, в София - към 28°.

През нощта против вторник преваляванията ще продължат, като в Източните Родопи ще бъдат обилни. Най-масови ще са преваляванията във вторник, когато вероятността за обилни количества, основно тук-там в Северна България и източната част на Родопската област, е най-голяма. Максималните температурите ще се намалят и ще бъдат сред 23° и 28°.

До петък още веднъж на доста места в страната ще има превалявания, съпроводени и от гръмотевични стихии. Има условия за интензивни феномени и обилни по количество превалявания. Възможни са и градушки. От сряда ще има и слънчеви часове, основно през първата половина на деня. Ще стартира и постепенно покачване на температурите, само че до края на интервала, изключително в източните региони, ще се задържи по-хладно от нормалното за края на юли.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР