Днес ще бъде предимно слънчево, но след обяд от северозапад

...
Днес ще бъде предимно слънчево, но след обяд от северозапад
Коментари Харесай

Слънчева неделя, но само до следобедните часове

Днес ще бъде най-вече слънчево, само че след обяд от северозапад ще стартира ново нарастване на облачността, а вечерта валежи. Вятърът краткотрайно ще се ориентира от запад-югозапад, в Източна България до мощен. Ще бъде малко по-топло с оптимални температури сред 13 и 18 градуса, в София към 14. През нощта против понеделник на доста места ще превали дъжд, а вятърът още веднъж ще се ориентира от запад-северозапад, доста ще се усили и в Дунавската низина ще бъде мощен и плевел. С него ще нахлува още по-студен въздух.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от междинното за октомври и денем ще се намалява.

В планините ще има раздрана облачност. Ще духа мощен и плевел запад-северозападен вятър. Краткотрайно и едва дневните температури ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще е към 8 градуса0, на 2000 метра – към 1.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа югозападен вятър, който денем ще се усили, а през нощта против понеделник ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде още по-силен. Максималните температури ще са 14-16 градуса. Температурата на морската вода е 16-17. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, само че с наклонност на увеличаване.

Оранжев код за мощен вявтър е разгласен за всичките 14 области в Северна България. Жълт пък е той за щгозападните области София, София област, Перник, Кюстендил и Благоевград. За останалите елементи на страната синоптиците не предвиждат рисково време.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР