Днес ще бъде предимно слънчево, но около и след обяд

...
Днес ще бъде предимно слънчево, но около и след обяд
Коментари Харесай

Слънце и дъжд се редуват

Днес ще бъде най-вече слънчево, само че към и след обяд още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места в планинските региони и в източната половина на страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, има условия и за градушки.

Това оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Вятърът от северозапад краткотрайно ще се усили, по-късно денем в източните региони ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще са най-вече сред 24° и 29°.

В планините преди обяд ще е слънчево, на след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на доста места ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан вятър от север-северозапад, който в масивите от Западна България ще се ориентира от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 19°, на 2000 метра - към 12°.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания, с гръмотевици. Има условия и за градушки. Максималните температури ще са 20-25°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР